2017. március 10., péntek

Rólunk.......bővebben

Ennek a bejegyzésnek az apropója nagyon egyszerű, nem biztos hogy mindenki első ránézésre tudja pontosan, hogy mivel is foglalkozunk, ebben próbálok most egy kicsit segíteni, illetve a filozófiánkat megosztani.

Kezdjük az elején. Miért Hőerőgép Manufaktúra?
A hőerőgépek úgy általában és a gépészetben is azok a berendezések, melyek  hőenergia hatására mechanikus munkát állítanak elő, ebbe a kategóriába tartoznak a gőzgépek, a turbinák, és a belsőégésű motorok is. Ezen folyamatok mindig valamilyen körfolyamat mentén zajlanak le. A legjobb hatásfokú ilyen elméleti körfolyamat a Carnot-ciklus, mely melegebb közegből energiát von el, ezt mechanikai munkává alakítja és felesleges hőenergiát egy hidegebb közegnek adja át. A körfolyamat megfordítható, tehát mechanikus munka bevezetésével hőenergia szállítható, hűtőgép hozható létre, ezen az elven működő berendezéseket pedig kalorikus gépeknek nevezzük, ezek közé tartoznak a hűtőgépek is és a hőerőgépek is, mely ugyanazt az elvi berendezést jelenti, csak a felhasználás és így a nézőpont más. A név pedig ebből ered, igaz az elemzéséhez egy ilyen hosszú utazást kell tenni, de gyakorlatilag a vállalkozás egyik alap pillérét jelenti, nevezetesen hogy hőszivattyúkkal (is) foglalkozunk. A név második felét nem hiszem, hogy szükséges magyaráznom.

A vállalkozás egy épületgépész vállalkozás, és ez mit takar? Csak elsőre tűnik tudományosnak a dolog, gyakorlatilag a fűtés- és hűtéstechnikát, a vizellátást, a csatornázást, a gázellátást és néhány alapvető technológiai rendszert nevezünk gyűjtő névként épületgépészetnek. Magyarul szinte mindent ami csű ;-)

A vállalkozás alaptevékenysége mérnöki és kereskedelmi szolgáltatás nyújtása. Ezen belül leginkább tervezési és szerviz szolgáltatás, mely első sorban a megújuló energiákat hasznosító rendszereket érinti, de természetesen kiterjed az épületgépészet teljességére.
Amiben igazán jók vagyunk az a probléma megoldás, legyen szó egy hűtőgép szervizeléséről vagy az hűtő-fűtő rendszer működési zavarairól, vagy egyedi szabályozástechnikai problémákról. Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy egy-egy tervezés, kivitelezés alkalmával a rendszerek szabályozásával egyáltalán nem, vagy nem megfelelően foglalkoznak, és csak a nem jól vagy egyáltalán nem működésnél derül ki a dolog. Ezt ma Magyarországon egy hiány szolgáltatásnak érzem, ezért is foglalkozunk vele.

A másik vonalunk egy kereskedelmi és fejlesztői rendszer. A megújuló energiákat hasznosító rendszerek terén próbálunk jó minőségű termékeket fejleszteni és beszerezni.
Mik ezek? Szilárdtüzelésű kazánok, napkollektorok, hőszivattyúk és természetesen ezek kiegészítői és szabályozói.
Tevékenységünk klasszikus gyártói és importőr tevékenységet jelent, tehát nem a ma divatos egyébként kicsit furán működő nagykereskedést.
Ez mit jelent? Azt hogy nem finanszírozunk, nagyértékű berendezéseket nem tartunk raktáron, általában megrendelésre teljesítünk.

És akkor miért kellene minket választani? Mert mindent megpróbálunk megadni, amit egy nagyker nem tud. Tehát teljes szerviz és support, az optimális beépítés meghatározásától a beüzemelésen át a későbbi szervizig (after-sales), beleértve a kiegészítő szolgáltatások szervezését is. Ezt információ áramlási szempontból fölösleges lépcsők közbeiktatása nélkül, hatékonyan, eredmény orientáltan. Hiszem hogy ez mindenképpen egy hozzáadott érték.

Próbáljuk a vevőink igényeit úgy kielégíteni, hogy lehetőleg minden egy kézben fusson össze, így tudjuk ugyanis fenntartani az ellenőrzést az események fölött, és nem utolsó sorban így tudunk komplex szolgáltatást nyújtani. Tapasztalatom szerint ugyanis sok esetben félvállról veszik a kivitelezők a munkát, vagy rutinból (sokszor sajnos rossz beidegződésből) mondanak egy megoldást, ami nem feltétlenül jó.

Beruházó partnereinket a fentiek szerint próbáljuk kiszolgálni és alapvető filozófiánk, hogy nem terheljük felesleges költségekkel, ha lehet, őket. Ezért nem veszünk részt nagyívű kiállításokon, vagy nem indítunk túlságosan költséges marketing kampányokat, ugyanis ezeket bele kellene építenünk az árakba. Remélem el jön az az idő, amikor ezek a költségek kimutathatatlan nagyságot öltenek egy-egy projektre vetítve, és akkor fogunk ezekkel élni.
A fentiek szerint senki se várjon tavaszi, őszi, karácsonyi, sielős, vagy bármilyen akciókat, hiszen ha egy berendezés gyártási vagy beszerzési költsége 100Ft, akkor az nem lesz kevesebb semmilyen időjárási vagy naptári esemény hatására, és ha valamit tisztességes haszonnal forgalmazunk egy adott áron, akkor felesleges ilyen marketing fogásokkal élnünk.
Harmadszor pedig szintén a leendő tulajdonosok megelégedettségéért próbálunk állandó jó ár-érték arányú termékeket biztosítani. Remélem ezt Ők is meg fogják erősíteni...

Kivitelező partnereinket is próbáljuk úgy megválogatni, hogy a költséghatékony, de kifogástalan munka legyen csak elfogadható számukra, így tudunk hatékony csapatot alkotni. Ez fontos, mert mint mindenki én is szeretek nyugodtan aludni, hogy a rendszereink rendben működnek.

Hogy költséghatékonyak maradhassuk, ebben a beszállítóinknak is partnereknek kell lenniük, és ezidáig ezzel nem is volt gondunk, mindig megtaláltuk a megfelelő cégeket, akik hasonló filozófiát követnek, de legalábbis el tuják a miénket fogadni.

Remélem hogy ezzel a röpke írásommal sikerült némi betekintést nyerni cégünk területeibe és gondolkodásmódjába. Mindazokat akik ezeket el tudják fogadni szeretettel várunk, bízva abban hogy megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást bármely épületgépészeti problémájukra.

Termékeinkről bővebben olvashat honlapunkon: hemanufaktura.com
Kérdés esetén pedig e-mail elérhetőségünk: info@hemanufaktura.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése